TEREVISIOON Yoko Alender: IRL on nüüd tugevam ja mina saan Eesti jaoks rohkem ära teha

Yoko Alender

ETV

Priit Luts
ERR 3.11.2014

Kümme kuud IRL-i ridades olnud, kui eelmisel nädalal Reformierakonda üle läinud Yoko Alender leiab, et tema endine koduerakond on viimastest vangerdustest pigem tugevamaks muutunud.

Alender ütles intervjuus ETV hommikuprogrammile, et tema jaoks sai aasta jooksul selgeks, et suur osa IRL-i juhtkonnast näeb, et sellisel kujul, nagu erakond praegu tegutseb, esindabki ta oma valijaid adekvaatselt.

“Arvan, et pikas perspektiivis ja pärast neid tehtud muudatusi on IRL tugevam ja mina saan Eesti jaoks rohkem Reformierakonnas ära teha,” sõnas Alender.

Ta ei nõustunud väitega, et see ongi lugu vähekogenud ja algajast poliitikust, kes ei suuda näha valitava erakonna sisu ja peab katse-eksituse meetodil asja järele proovima.

“See on lugu poliitikust, kes oma veendumustega ei ole nõus tegema kompromisse,” sõnastas Alender.

Ta märkis, et oma põhisuundumiselt on IRL ja Reformierakond parempoolse maailmavaate esindajad, kuid tema jaoks said just need teemad, mille osas on erinevused, määravaks.

Alender kinnitas, et tema vaated ei ole muutunud, lihtsalt Reformierakonnas saab neid kergemini ellu viia ning see võimaldab ka valija suhtes aus olla.